Χ
Strona icekrakow.pl używa plików cookies w celu usprawnienia działania witryny oraz w celach statystycznych. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w Polityce prywatności.
Χ

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Zapisz się, aby otrzymywać co miesiąc najnowsze informacje o ICE, o wydarzeniach w Centrum oraz atrakcyjne oferty.

Zapisz mnie
Centrum konferencyjne ICE Kraków - Sale konferencyjne
Search:

Przetargi

 
ZAPYTANIE OFERTOWE
 
W związku z planowanym udzieleniem zamówienia związanego z realizacją projektu pt. Małopolski Przemysł Spotkań: ICE Kraków – lider przemysłu spotkań południowej Polski, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020, Krakowskie Biuro Festiwalowe przedstawia poniższe zapytanie o określenie ceny oraz warunków wskazanego poniżej zamówienia:
 
1.    Opis przedmiotu zamówienia:
I.    Informacje ogólne 
1.    Przedmiotem zamówienia będzie świadczenie usług cateringowych zgodnie z zakresem i harmonogramem zamówienia podanym w części II. Niniejszego zapytania. 
2.    Catering powinien być dostępny dla gości Zamawiającego w pełnym zakresie w czasie trwania wydarzeń, podanych w części II niniejszego zapytania, na które został zamówiony.
3.    Zarówno napoje ciepłe i zimne, jak i podawane potrawy powinny być jak najświeższe oraz być serwowane w zwyczajowo przyjętych temperaturach to znaczy:
1)    kawa/herbata podawana w termosach/czajnikach/ekspresach przelewowych musi być gorąca;
2)    wykonawca zapewni wrzątek do zaparzenia herbaty;
3)    napoje zimne (woda oraz soki) podawane będą w temperaturze pokojowej;
4)    zimne przekąski powinny być przygotowane tuż przed podaniem, powinny być przechowywane w sposób zapewniający ich świeży wygląd i smak oraz nie powinny być podawane wprost z lodówki. Niedopuszczalne jest podawanie przekąsek zawierających produkty obeschnięte,  zwiędnięte lub roztopione;
5)    ciepłe posiłki powinny być gorące i przygotowane tuż przed podaniem 
6)    wszelkie zestawy i produkty powinny składać się ze świeżych składników o możliwie najwyższej jakości 
7)    transport posiłków na miejsce świadczenia usługi będzie odbywał się możliwie jak najbliżej terminu wykonania zamówienia, jednak nie wcześniej niż na 4 godziny przed rozpoczęciem realizacji danego zamówienia. Niedopuszczalny jest transport posiłków wydawanych w godzinach wieczornych transportem w godzinach porannych.
4.    Wykonawca zobowiązany jest do:
1)    przygotowania poczęstunku zgodnie z określonym menu,  zachowując wskazany rodzaj i gramaturę składników, używając produktów możliwe najwyższej jakości ze szczególnym uwzględnieniem produktów lokalnych i ekologicznych;
2)    zapewnienia odpowiedniego sprzętu, używany sprzęt powinien być w dobrym stanie technicznym oraz wizualnym, nie może mieć śladów zużycia takich jak porysowanie, ubicie, pęknięcie, rdza, plama, wygięcie, zagniecenie itp.; wszelkie koszty związane z transportem i użytkowaniem sprzętu ponosi wykonawca.
3)    dostarczenia serwisu, w tym zastawy stołowej w ilości odpowiedniej do liczby gości, w zależności od menu wskazanego w zamówieniu. Serwis nie może nosić śladów zużycia  takich jak porysowanie, ubicie, pęknięcie, rdza, plama, wygięcie itp.;
4)    rozstawienia stołów i zastawy stołowej zgodnie ze wskazówkami Zamawiającego; zapewnienia obrusów z tkanin, serwetek, dekoracji kwiatowych adekwatne do rangi wydarzenia, Wykonawca zobowiązany będzie do bieżącej wymiany zastawy oraz dbałości o estetykę miejsca podawania potraw i napojów;
5)    zapewnienia profesjonalnej obsługi kelnerskiej w zakresie gwarantującym sprawną obsługę gości. Obsługa kelnerska ma być ubrana w schludne, profesjonalne, jednolite ubiory oraz powinna porozumiewać się w języku polskim i angielskim
6)    zapewnienia transportu poczęstunku i dostarczenia go do Centrum Kongresowego ICE Kraków
7)    zapewnienia pełnej gotowości rozpoczęcia świadczenia usługi co najmniej na 1 godz. przed rozpoczęciem wydarzenia. Zakończenie obsługi nie wcześniej niż 30 min. po zakończeniu wydarzenia tzn. że wykonawca nie podejmie czynności polegających na pakowaniu i sprzątaniu stołu przed upływem wskazanego czasu;
8)    posprzątania po zakończeniu obsługi i przywrócenie miejsca do stanu pierwotnego nie później niż do 1 godz. od zakończenia obsługi lub w innym koniecznym czasie uzgodnionym wcześniej z Zamawiającym.
5.    Zamawiający nie zapewnia żadnych urządzeń i sprzętów do przygotowywania posiłków i przechowywania żywności (np. kuchenka mikrofalowa, lodówka, podgrzewaczy, kuchenek gazowych itp). 
6.    Zamawiający ma możliwość każdorazowej protokolarnej weryfikacji ilości, jakości i świeżości zamówionych zestawów i produktów, a Wykonawca ma obowiązek zapewnienia osobom wskazanym przez Zamawiającego dokonania weryfikacji w dogodnym miejscu i czasie np. w miejscu świadczenia usługi w określonym czasie przed rozpoczęciem realizacji zamówienia.
II.    Zakres zamówienia i harmonogram:
1.    6  przerw kawowych każdorazowo dla 30  osób w okresie wrzesień 2016-maj 2018 w dni robocze, w godzinach przedpołudniowych lub popołudniowych, trwających ok. 2 h,  obejmujących:
 
Kawa  z ekspresu 
Wybór herbat co najmniej 3 rodzaje
Woda mineralna gazowana i niegazowana w dzbankach lub butelkach
Cukier, mleko
Ciasto w papilotach np. szarlotka, sernik, muffiny 
 
Powyższe produkty będą podawane bez ograniczeń i na bieżąco uzupełniane do 2 h
 
 
 
2.    Catering typu welcome reception dla 50 osób w dn. 20.09.2016,  w godzinach popołudniowych lub wieczornych, trwający ok. 2 h obejmujący:
 
Open Bar do 2 h
Kawa z ekspresu      
Wybór herbat co najmniej 3 rodzaje
Woda mineralna gazowana i niegazowana w dzbankach lub butelkach 
Soki owocowe co najmniej 2 rodzaje w dzbankach lub butelkach
  Cukier, mleko
 
Powyższe produkty będą podawane bez ograniczeń i na bieżąco uzupełniane do 2 h
 
10 rodzajów przekąsek finger food, z czego 6 przekąsek/osoba 
•    3 x przekąski mięsne np. mus z sarny z sosem żurawinowym, tost z ciemnego chleba zapiekany roquefort i orzechami i rostbefem, kraby z warzywami w cieście filo z sosem cytrynowym
•    2 x przekąska wegetariańska np. mini szaszłyczki caprese podawane w kieliszku  z łyżeczką, tarta z zielonymi szparagami i gorgonzolą
•    3 x przekąska rybna np. mille feuille z chleba fitness z awokado i wędzonym łososiem,  paszteciki vol au vent z pastą z tuńczyka,  krakersy z pastą z łososi, czerwonym kawiorem i szcypiorkiem
•    2 x deser np. pudding waniliowo-ananasowy podawany w kieliszkach z konfiturą z mango, mini tarta cytrynowa
 
 
 
 
3.    Kolacja uroczysta zasiadana dla 200 osób w dn. 14.09.2017, obejmująca:
 
 
•    Przystawka zimna 150g podawana do stołów np. Płatki wędzonego dorsza zroszone pitnym miodem, podawane z wędzonym oscypkiem, pikantną salsą z pomidorów i awokado w dekoracjach kiełków z buraków; Szpinakowe, zielone naleśniki z serkiem mascarpone, podawane z pomidorami concasse i szynką parmeńską na jogurtowym sosie z pikantnymi malinami i płatkami soli
 
•    Zupa 200g podawana do stołów np. Consomme z bażanta z kluseczkami półfrancuskimi; Krem ze szparagów
 
Drugie danie składające się z: białko zwierzęce 200g, dodatki skrobiowe 50g, warzywa i dodatki 50g np. Pieczone udźce jagnięce (jagnięcina podhalańska) w sosie pieczeniowo-rozmarynowym z czerwonym winem i świeżą miętą, podawane z puree z dodatkiem gorczycy, pieczonym burakiem w karmelu i duszonymi kurkami; Rolada z kaczki faszerowana jabłkami i wędzoną śliwką podawana na kapuście czerwonej z karme-lizowanym jabłkiem, kluskami śląskimi i sosem borówkowym
 
 
•    Deser 100 gram np. Lawendowy Crème Brûlée; Torcik malibu z jagodowymi refleksami i mascarpone z sosem z karmelizowanych grejpfrutów
 
 
SOFTY NA STOŁACH
soki owocowe (pomarańcz, jabłko, grejpfrut plus owoce)
woda gazowana, niegazowana w dzbankach lub w butelkach
 
Powyższe produkty będą podawane bez ograniczeń i na bieżąco uzupełniane do 2 h
 
 
OPEN BAR SOFTY NA BUFECIE
pepsi, mirinda, 7up, tonic
świeżo parzona kawa i herbata
 
 
2.    Kody Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków, 
55320000-9 Usługi podawania posiłków, 55500000-5 Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków 
3.    Termin realizacji zamówienia: od daty zawarcia umowy  do  30 czerwca 2018
4.    Miejsce realizacji zamówienia: Centrum Kongresowe ICE Kraków, ul. Konopnickiej 17, 30-302 Kraków
5.    Dodatkowe warunki dotyczące realizacji zamówienia: wykupiona polisa OC w zakresie działalności obejmującej niniejszy przedmiot zamówienia, dołączenie 3 zdjęć przykładowych aranżacji podania poszczególnych zestawów ( 1 zdjęcie przerwa kawowa, 1 zdjęcie welcome reception, 1 zdjęcie kolacja uroczysta)
6.    Propozycje realizacji zamówienia (oferty) należy składać w formie elektronicznej na adres e-mail: kstefanczyk@icekrakow.pl, termin udzielenia odpowiedzi na niniejsze zapytania wyznacza się na dzień 06.09.2016, godzina 14:00. Oferty składane po wyznaczonym terminie nie będą rozpatrywane.
7.    Propozycje realizacji zamówienia (oferty) powinny zawierać co najmniej następujące informacje: menu oraz cena jednostkowa netto za poszczególne zestawy na osobę oraz ceną łączną netto za całość zamówienia. Cena obejmie wszelkie koszty, jakie poniesie Wykonawca przy realizacji zamówienia. Oferty nie zawierające wskazanych informacji nie będą oceniane.
8.    Kryteriami oceny ofert będą cena ( 60pkt),  jakość menu ( 30pkt), estetyka podania ( 10pkt)
9.    Opis sposobu przyznawania punktów w kryterium cena: 
 
liczba punktów badanej oferty = (Cmin /C bad) x 60 pkt:
C min – najniższa zaoferowana cena 
C bad – cena oferty badanej 
 
10.    Opis sposobu przyznania punktów w kryterium jakość menu:
Różnorodność i wykwintność potraw, zaproponowanie produktów regionalnych lub ekologicznych: 30 pkt.
 
11. Opis sposobu przyznania punktów w kryterium estetyka podania:
 
Co najmniej 2 zdjęcia z wcześniejszych wydarzeń obsługiwanych przez Wykonawcę przedstawiające schludne ustawienie stołów obrusy z tkanin, równo ułożone serwetki papierowe lub materiałowe, właściwie rozłożoną zastawę, dekorację  kwiatową: 10 pkt
 
12.    Zleceniodawca zastrzega sobie prawo do rezygnacji z realizacji zamówienia w przypadku gdy nie zawrze umowy o dofinansowanie w ramach projektu.
 
 

Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Małopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego na lata 2007-2013

Prezentacja

Prezentacja

Wybierz interesujące Cię informacje i stwórz własną prezentację ICE

Czytaj dalej

Bądź na bieżąco!

Zapisz się na newsletter i śledź powstawanie ICE.

Twoja prezentacja